Valokuvaaja Turku | Peter Nuutinen

Kuvaajan esittely

Ihmiset rakastaa tarinoita. Tässä tulee mun tarina. Yritän kertoa sen mahdollisimman lyhyesti, vaikka olenkin kotoisin Itä-Suomesta 😀


Jo nuorena rakastin työntekoa ja ihmisiä. Teininä kaikki kesätöistä saadut eurot meni aina kameran ja laitteiden hankintaan. Mulle oli jo silloin selvää, että musta tulee palvelualan yrittäjä ja halusin tehdä työtä, josta jää aina jälki. Lukuisat varoitukset yrittäjyyden haasteista tuntuivat pieniltä verrattuna visioon omasta unelma-ammatista. Täysi-iän kynnyksellä suorittaessani valokuvauksen opintoja Joensuussa perustin oman yrityksen. Se oli aikaa, kun ei vielä ollut omaa studiota vaan tein kuvauksia välillä olohuoneeseen rakennetussa kotistudiossa tai muualla. Sitten tuli muutto Turkuun, josta löytyi myös sopiva studiotila. Rakkaudesta lajiin -tyylillä tuli mentyä eteenpäin. Työ omassa unelma-ammatissa oli palkitsevaa.

Ensimmäiset vuodet kuvasin suurimmaksi osaksi yksityisasiakkaita: lapsia, perheitä, hääpareja, valmistuvia, kaikenlaista yksityisten tarpeita vastaavaa. Välillä myös erilaisia mainoskuvauksia. Olen päässyt vuosien ajan tekemään myös päiväkoti-, koulu- ja urheiluseurakuvauksia ja niistä saatu inspiroiva palaute on aina vain vahvistanut fiilistä, että tämä on itselle paras ammatti.

Mun mielestä erilaisuus on rikkaus ja oon mielissäni siitä, että valokuvaajan työ on vienyt monenlaisiin paikkoihin tapaamaan kaikenlaisia henkilöitä. Ihmisten tapaaminen on aina ollut lähellä sydäntä ja työskentely yli kymmenen tuhannen kuvatun henkilön kanssa on antanut jo aika vankkaa kokemusta erilaisiin tilanteisiin.

Nyt kun yrittäjyyttä on takana hieman yli kymmenen vuotta, olen kuvannut enemmän yrityssektorille ja nykyään toteutankin pääasiassa mainos- ja yrityskuvauksia. Silti unohtamatta upeita yksityisasiakkaita!

Ottamiani kuvia on nähty lukuisissa mainoksissa ja monenlaisissa paikoissa: lehdissä, televisiossa, kauppojen ja liikkeiden seinillä, kaupunkien pääkaduilla mainostauluilla, bussien ja autojen kyljissä, bussipysäkeillä, esitteissä, vuosikertomuksissa, messuilla, tapahtumissa…

Vuodet on opettaneet paljon ja samalla säilyy nöyrä mutta kunnianhimoinen halu kehittyä lisää. Yrittäjyys valokuvaajana on paljon muutakin kuin kuvien ottamista ja kuvankäsittelyä. Olen saanut tehdä huikeiden ihmisten kanssa työtä, jota rakastan. Tunnen, että matka on edelleen vasta alussa.

Nuoresta iästä huolimatta on tullut koettua yrittäjyyden suuret ilot, haasteet, ylä- ja alamäet. Uskaltaisin väittää, että koko tunteiden kirjo. Se on opettanut, mitä on olla yrittäjä. Ihminen.

Sen vuoksi ymmärrän yrittäjän mielenmaisemaa ja haluan parhaani mukaan auttaa yrityksiä saamaan lisäarvoa tarjoamilleen palveluille ja tuotteille. Visuaalisesti näyttävällä kuvamateriaalilla on aina vain suurempi rooli mainonnassa, yritysten toiminnassa ja kehityksessä.

Haluan tarjota mahdollisimman korkealaatuista palvelua ja luoda aina ammattitaitoisen, mutta rennon kuvausilmapiirin. Olen aina uskonut, että myös huumori ja sopiva rentous näkyy positiivisesti lopputuloksessa.

Mikä on Sinun tai Teidän tarina? Kuulisin sen erittäin mielelläni ja katsotaan, jos voisin jopa olla mukana matkassa!

 


Yhteistyöterveisin,

Valokuvaaja, omistaja
Valokuvastudio.fi

 
 
 
 


Kannettava Red Carpet -studiokuvauspiste 400 juhlavieraan pukujuhlassa


Maailman hauskin mies Ismo Leikola kuvattavana Marina Palacessa


Näyttelijä Anu Sinisalo kuvattavana Helsingissä


Tuotekuvausta Ravintola Löylyssä Helsingissä


Unelmahäät tv-tuotannossa valokuvaamassa Jyväskylässä

Valokuvaaja Peter Nuutinen


Muutamia toimeksiantoja:

  

Kuvia julkaistu esimerkiksi:

 
Nimi tai yritys

Sähköposti

Puhelinnumero

Aihe ja viesti